Lunos nya fabrik invigd

posted in: Nyheter | 0

Lunos invigning av den nya fabriken i Falkensee, Brandenburg dit all verksamhet så som produktion, utveckling och administration kommer flyttas under de närmsta åren, invigdes den 6 september 2019. ”Vi är mycket nöjda med arbetet. Projektet blev färdigt i tid och inom budget”, berättar Andreas Lehmann, VD för LUNOS Lüftungstechnik GmbH.

Lunos nya fabrik

Lunos firade med en invigningsfest med gäster från från både näringsliv och politik. Brandenburgs Minister för ekonomi och energi professor Dr.-Ing. Jörg Steinbach var på plats och berömde företaget som en arbetsgivare nära kopplad till regionen och dess utveckling. ”Lärlingarna i dag är morgondagens specialister. Och den bästa utbildningen är den från verkligheten. LUNOS leder vägen genom att arbeta med lärlingsplatser” sade ministern.

Som en del av evenemanget presenterade Lunos också de sociala projekten genomförts det senaste året och framtida. I synnerhet stöds Falkensee genom att finansiera många lekplatsprojekt. ”Vi tar kostnaderna för det den senaste byggda lekplatsen och är stolta över att det är så väl mottaget av barnen ”, säger Michael Merscher, tekniskchef på LUNOS.

I framtiden avser företaget att engagera sig socialt i Falkensee-området och Berlin. Till exempel är LUNOS involverad i renoveringen av en fotbollsplan och en ishall i samhället. Dessutom försöker företaget ge ungdomar ett karriärperspektiv och erbjuder regelbundet sommarjobb och praktikplatser. År 2019 hedrades företaget av IHK Berlin för sina dubbla utbildningsmöjligheter. Inkludering är också viktigt för företaget:

Den officiella invigningen genom att klippa bandet – i traditionellt LUNOS-blått – gjordes av Ute Dahringer, wep arkitekter Berlin. Dahringer, som var ansvarig för planeringen och byggandet av fabriken. Efteråt firades det till sent på kvällen i en avslappnad atmosfär. ”Det var en mycket trevlig fest. Vi hade inte bara möjlighet att fira öppnandet av vår nya fabrik, utan också framgångarna under Lunos 60 år som företag” sammanfattar Lehmann den framgångsrika kvällen.

Nu med Lunos invigning av den nya fabriken är det åter till fokuset bostadsventilation!